بستنی میوههای تابستانی:
علاوه بر مزه، شکل و قیافه میوههایی که برای این بستنی پیشنهاد میکنم، کاری میکند که آدم فکر کند یک اثر هنری هم خلق کرده.
توتفرنگی، شاهتوت، کیوی، طالبی، انبه، انگور، خیار و هر میوه رنگی و شاد و شنگولی که شما را به یاد تابستان میاندازد.
این
نوع بستنی به نظرم یک پایه میخواهد. پایهاش باید مزه اصلی و غالب باشد.
مثلا انبه کاملا لهشده در مخلوط کن یا طالبی در حد آبطالبی یا توتفرنگی
تروتمیز و لهیده در دستگاه. طبق معمول، مخالفت خودم را با هرگونه افزودنی
برای شیرین کردن مصنوعی این آفرینش، اعلام میکنم.
بخش دوم این بستنی، میوههایی است که رنگ و زیبایی تصویری و مزهای به این معجون میدهند.
بقیه میوهها را میتوانیم روی تخته آشپزخانه خیلی تمیز با چاقوی تیز ورقه
ورقه کنیم. میوههای ریزتر و خردشده را وسط قالب میریزیم. بعد میتوانیم
بغل لیوانهای یکبار مصرف یا قالبها، میوههایی را که برش دادیم و نصف
کردیم بگذاریم.
معمولا آن بخش پایه را که میریزیم ممکن است کمی میوهها جابهجا شوند
که با چند حرکت میتوان درستشان کرد. چوب بستنی را وسط میگذاریم و این
مایع رنگی را در فریزر.
میتوانیم یک قالب را با دو مایع پایه، چند رنگ کنیم یا تکرنگ. میتوانیم
از برشهای میوهها طوری استفاده کنیم که در رنگ پایه، خودشان را بیشتر
نشان دهند.
بستنی هندوانه:
بعضی آدمهایی که هندوانه یا به قول تاجیکان و افغانها، تربوز در این
روزهای گرم برایشان حکم رخ یار دارد، از هیچچیزی که بتوان با این میوه
تهیه کرد، دست نمیکشند.
برای
این بستنی چوبی، حدود نیمکیلو هندوانه شیرین لازم داریم؛ له شده در
مخلوطکن و هسته یا تخم گرفته شده (میتوانیم از صافی رد کنیم). آب نصف
لیموترش تازه هم برای طعم دادناش خوب است.
بعضیها برای درست کردن این بستنی یخی، یک قاشق غذاخوری عسل اضافه میکنند.
به نظر من نیازی به اضافه کردن عسل و شکر به این بستنی یخی سالم، نیست.
آب هندوانه تصفیهشده از هسته و پاک و تمیز را با آب لیمو (و عسل احتمالی)
مخلوط میکنیم. بعضی، چند پر نعنای تازه و خردشده هم به این مواد اضافه
میکنند. بعضی هم چند قطره گلاب بعد از پایان همه مراحل در مواد میریزند.
گاهی میوههای دیگر هم به این ترکیب اضافه میشود و مثل بستنی یخی بالا، از
هندوانه به عنوان بخش پایه، یعنی رنگ و طعم اصلی استفاده میشود.
مواد مخلوط و یکدست را در قالب یخمک یا لیوان یکبار مصرف یا قالب بستنی میریزیم.
میتوانیم چوب بستنی را کمی بعد از اینکه مایع در فریزر سفت شد، در آن فرو کنیم.
یا اگر چوب وسط مایع درست و حسابی میایستد و تکان نمیخورد، از همان اول بگذاریم که بعدا یادمان نرود.